Home Carti PDF Stat si viata privata in regimurile comuniste

[PDF] Stat si viata privata in regimurile comuniste

Coperta Carte Stat si viata privata in regimurile comuniste

Iti doresti sa citesti cartea Stat si viata privata in regimurile comuniste publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Stat si viata privata in regimurile comuniste

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Pentru a-si mentine controlul asupra populatiei, regimurile totalitare au recurs adesea la o supraveghere stricta a acesteia. Volumul inventariaza si analizeaza metodele de intruziune a statului comunist roman in viata privata a cetatenilor, precum si efectele acestui fenomen – de la arestarea doctorului Placinteanu, „vinovat“ de legatura cu fiica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, pana la atentatele Securitatii impotriva catorva redactori ai Europei Libere sau hartuirea unor membri ai unui cult religios. In completarea acestui tablou, sunt prezentate modurile in care alte state comuniste (de exemplu, cel chinez si cel sovietic) au incalcat drepturile elementare ale omului, in primul rand dreptul la viata privata. Cuprins:„In memoriam“ Monica Lovinescu; Stat si destine colective in comunism; Stat si destine individuale in comunism; Stat si viata privata in alte regimuri comuniste….

Cartea Stat si viata privata in regimurile comuniste PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.