Home Carti PDF Strada

[PDF] Strada

Coperta Carte Strada

Iti doresti sa citesti cartea Strada publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Strada

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Un amestec de South Park si Amintiri din copilarie, o poveste plina de umor, sensibilitate discreta si tristete despre candoarea si cruzimile varstei. Istorisita la persoana intai chiar de protagonistul sau, Traian, un baiat de 11 ani, povestea are in centru disparitia unchiului acestuia, mister in jurul caruia unul dintre prietenii baiatului construieste un scenariu in care unchiul a fost omorat de sotia lui, cu ajutorul mamei lui Traian. El isi convinge prietenii ca are dreptate si dezvolta scenariul pana la un nivel fabulos, brodind o istorie complicata in care intriga politista se impleteste cu plasmuiri alimentate de spaima, superstitii si credinta in strigoi, ce reflecta felul in care sensibilitatea celor mici percepe lumea de neinteles a adultilor, cu dramele si complicatiile sale. Toate acestea se proiecteaza pe fundalul intamplarilor marunte si induiosatoare ce recompun nostalgic copilaria in Romania anilor ’80: mersul la scoala si poznele mai mult sau mai putin inocente din jurul blocului, conflictele dintre grupurile rivale din cartier, trezirile matinale, urmate de statul la cozile de la „alimentara“, schimbul de timbre, completarea oracolului, filmele „cu batai“ de pe casete video, dar si emotiile primei iubiri si descoperirea sexualitatii….

Cartea Strada PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.