Home Carti PDF Supravietuirea sacrului- Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade

[PDF] Supravietuirea sacrului- Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade

Coperta Carte Supravietuirea sacrului- Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade

Iti doresti sa citesti cartea Supravietuirea sacrului- Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Supravietuirea sacrului- Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din Cuprins: Istoria religiilor, o hermeneutica ce decripteaza creator limbajul sacrului Mitul si supravietuirile sacrului Poetica si hermeneutica in povestirea initiatica. Aventura initierii in literatura lui Mircea Eliade Supravietuirile sacrului. Scenarii posibile Supravietuirile sacrului. Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade contureaza o poetica a experimentului literar anuntat de Mircea Eliade in nuvela Adio, prin sintagma “o literatura cu totul noua”. Considerata un aliaj alchimic intre fabula mistica si discursul mitic, noua aventura estetica semnaleaza supravietuirile sacrului, decupand o serie de scenarii de initiere, dar mai ales identifica un stil, o poetica proprie textelor sapientiale, care isi deghizeaza si isi dezvaluie deopotriva semnificatiile. Fictiunea subiectului creator este considerata un spatiu de expresie, o locuinta de imprumut, necesara scenariului spiritual. Cartea prezinta noua experienta estetica auntata de Mircea Eliade, mai ales prin intelegerile esteticii orientale, prezentate in Natyasastra, dar si din perspectiva hermeneuticilor Scolii Franceze, careia istoricul religiilor ii apartine, alaturi de Georges Dumezil, Claude Levi-Strauss, Jean-Pierre Vernant, Roger Caillois, Gilbert Durand, Gaston Bachelard, Henri Corbin….

Cartea Supravietuirea sacrului- Scenarii posibile in literatura lui Mircea Eliade PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.