Home Carti PDF Sylvie Germain. La Grace et la Chute

[PDF] Sylvie Germain. La Grace et la Chute

Coperta Carte Sylvie Germain. La Grace et la Chute

Iti doresti sa citesti cartea Sylvie Germain. La Grace et la Chute publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Sylvie Germain. La Grace et la Chute

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Romanul-epopee: Caderea in Istorie; Dumnezeu si omul; Caderea Ratiunii; Romanul de familie: Caderea inocentei; Lauda basmului; Aleasa Domnului; Povara doliului; Romanul initiatic: Un parcurs initiatic; Mituri revizitate: Varsta de Aur; Gorgona; Cain si Abel; Isus Christos; Iuda, Tobit Literatura scriitoarei franceze Sylvie Germain face deja obiectul unor studii si cercetari universitare, cum ar fi colocvii sau chiar teze de doctorat. Desi autoarea in varsta de 57 de ani continua sa scrie, aceste cercetari au aparut tocmai din interesul crescand fata de o oferta literara importanta. Speram ca prin aceasta lucrare interesul publicului universitar roman fata de o scriitoare franceza tradusa in romaneste cu doar 2 titluri sa creasca. In cadrul studierii literaturii franceze contemporane, literatura lui Sylvie Germain se impune intr-o maniera evidenta. Lucrarea Harul si Caderea in opera romanesca a lui Sylvie Germain si-a propus o abordare preponderent tematica (marcata in titlu), fara insa a neglija doua alte perspective critice: naratologica si mitocritica. Scheme narative din basmul popular, cat si revizitarea unor mituri pre-crestine si crestine sunt, astfel, analizate in cadrul unui demers care structureaza opera romanesca a lui Sylvie Germain, luand ca poli notiunile de Har divin si de Cadere. Desi abordarea este in principal tematica, „simpatetica“, lectura multipla pe care am folosit-o sustine ideea unei critici literare pluridisciplinare….

Cartea Sylvie Germain. La Grace et la Chute PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.