Home Carti PDF Talcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice

[PDF] Talcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice

Coperta Carte Talcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice

Iti doresti sa citesti cartea Talcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Talcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice

Editura: Humanitas

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Poporul evreu si-a invelit dintotdeauna intelepciunea in panza literara a istorisirii pilduitoare, pe care a purtat-o cu sine in pribegie ca pe-o boccea indispensabila drumului. Shmuel Yosef Agnon continua mestesugul povestitorilor din neamul lui Israel, ramanand totodata puternic ancorat in spiritul secolului XX. In povestirile sale, chibzuinta arhaica se intretaie cu satirizarea unor moravuri anacronice, nostalgia dupa shtetlul natal e dublata de ironii fine fata de naivitatea obstii – totul intr-o lume imprevizibila, ale carei conventii cotidiene pot fi rasturnate in orice moment de intamplari suprarealiste.„M-am straduit vreme de multi ani sa ma eliberez de umbra lui Agnon… Trebuia sa ies de sub influenta sarcasmului si inteligentei lui, a simbolismului lui baroc, a enigmaticelor lui jocuri labirintice, a dublelor lui sensuri si a trucurilor lui literare complicate si erudite.“ – Amos Oz„Ce minunat ar fi fost sa invat intelepciunea la picioarele lui Agnon…“ – Saul Bellow„In scrisul dumneavoastra se reface vechea unitate dintre literatura si stiinta, asa cum o intelegea Antichitatea. Intr-una dintre povestiri spuneti ca unii le vor citi ca pe niste basme, altii le vor citi ca sa inteleaga si sa invete. Aceasta mare cronica a spiritului si vietii poporului evreu are asadar un mesaj complex: pentru istoric e un document nepretuit, pentru filozof e o sursa de inspiratie, pentru cei care nu pot trai fara literatura este un nesecat izvor de bogatii.“ – Din Laudatio rostita la decernarea Premiului Nobel pentru literatura Prima oara omul citeste si pricepe. A doua oara citeste si se minuneaza: Ma amageam atunci cand imi inchipuiam ca pricep, fiindca, de fapt, nu pricepeam o iota, nimic. A treia oara pricepe si nu pricepe, a patra oara pricepe ce nu pricepuse si nu intelege ce intelesese, si tot asa de fiecare data. Si daca se osteneste mult si o ia de la capat de multe ori pana cand uita de cate ori a luat-o de la capat, si mai are si ajutorul lui Dumnezeu, atunci incepe…

Cartea Talcul tuturor faptelor. Povestiri hasidice PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.