Home Carti PDF Tanara generatie interbelica

[PDF] Tanara generatie interbelica

Coperta Carte Tanara generatie interbelica

Iti doresti sa citesti cartea Tanara generatie interbelica publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Tanara generatie interbelica

Editura: Vremea

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „«Generatia 127», cum ii zic unii, nu-i o formula acceptata pentru ca ea, in fine, nu spune nimic, iar ceea ce s-a intamplat esential si semnificativ pentru programul acestor tineri s-a produs dupa 1930… I s-a mai zis «generatia tragica» sau «generatia in pulbere» (asa a numit-o Zaharia Stancu), iar Serban Cioculescu i-a zis generatia «trairistilor» […] Trairismul este numele existentialismului romanesc, anterior celui francez si sincronic cu cel german. Iata de ce trebuie sa acceptam acest concept si sa-l impunem (sa incercam sa-l impunem prin argumentele noastre) in cultura romana. Prin avangarda si existentialism suntem contemporani cu Europa spiritului.“ – Eugen Simion „Cu modestie, discretie si obiectivitate, cu un anume minimalism interpretativ decurgand dintr-o vointa ferma de neutralitate, Miruna Lepus spune ce trebuie spus in legatura cu subiectul sau cat se poate de dificil si, mai ales, pune in fata noastra datele, textele si documentele fara de care o sinteza, atat de necesara, in legatura cu «generatia nelinistii» ar fi imposibila.“ – Mircea Martin „Avem de-a face cu o investigatie minutioasa, facuta pe un teritoriu amplu, greu de prins intr-o ochire de ansamblu, bazata pe o coborare in publicistica si factologia perioadei interbelice. Ceea ce rezulta este o cercetare care pune in prim plan un peisaj literar si cultural credibil.“ – Mircea A. Diaconu…

Cartea Tanara generatie interbelica PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.