Home Carti PDF Taramul lamailor

[PDF] Taramul lamailor

Coperta Carte Taramul lamailor

Iti doresti sa citesti cartea Taramul lamailor publicata de Baroque Books & Arts? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Taramul lamailor

Editura: Baroque Books & Arts

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Povestea plina de culoare a lamailor si o neasteptata istorie culturala, politica si morala a Italiei, de la sosirea citricelor in Calabria, in secolul al II-lea, la dominatia araba din Sicilia din veacul al IX-lea, pana la slowfood si studiile genetice ale secolului XXI. De la uleiurile esentiale din citrice folosite in industria parfumurilor pana la pretiosul ulei de bergamota, de la istoria dulceturilor si fabricarea lor in Sicilia la extraordinara recolta de lamai-diamante din Calabria, de la ravisantul Limoncello la violenta teribila a batailor cu portocale, de la mafie la livezile de lamai de langa Palermo. Din Cuprins: Parfumul lamailor; Pomello sau citrus maxima; Mancare pentru elite si portocale acre in toate retetele; Intre pomello si mandarine; Dulceata din portocale amare; Serbet din lamai verzi de Amalfi, inecat in miere si amestecat cu zapada; Fructe curioase; Colectionari de citrice in Toscana renascentista; Gatind pentru papa; Unul dintre cele mai insorite locuri din Europa – lamai siciliene sau chipuri diafane de indragostiti; Potirul de aur al lamailor amare; Portocale scufundate in apus de soare; Aurul verde al Calabriei si cele mai valoroase citrice din lume….

Cartea Taramul lamailor PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.