Home Carti PDF The Cultural Turn in Translation Studies

[PDF] The Cultural Turn in Translation Studies

Coperta Carte The Cultural Turn in Translation Studies

Iti doresti sa citesti cartea The Cultural Turn in Translation Studies publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre The Cultural Turn in Translation Studies

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: The Cultural Turn in Translation Studies (Orientari culturale in traductologie) examineaza o serie de directii ce evidentiaza dimensiunile culturale, istorice si ideologice ale traducerii, evidentiind faptul ca traducatorii nu sunt niciodata inocenti, iar opera lor este marcata, intr-un fel sau altul, de epoca si de cultura in care traiesc, precum si de relatiile de putere care opereaza in aceasta cultura. Orientarea culturala, ca abordare distincta in cadrul traductologiei, isi are propria istorie, pornind de la teoria polisistemelor, ce reprezinta varianta formalist-structuralista a traductologiei literare si continuand cu Scoala manipularii, cu demersuri feministe si post-coloniale, alimentate de hermeneutica si, in ultimii ani, din ce in ce mai pregnant de deconstructivism. Pluralitatea abordarilor culturale din traductologie a imbogatit considerabil aria de cercetare in domeniu. In volumul de fata, fiecare dintre orientari, desi tratata in capitole aparte, nu este considerata izolat, ci in relatie cu celelalte, prin referinte incrucisate. Capitolele teoretice sunt suplimentate cu activitati care permit cititorului sa inteleaga elementele teoretice si metalimbajul asociat si sa aplice cunostintele teoretice la texte din propria cultura….

Cartea The Cultural Turn in Translation Studies PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.