Home Carti PDF Tranzitia. Primii 25 de ani

[PDF] Tranzitia. Primii 25 de ani

Coperta Carte Tranzitia. Primii 25 de ani

Iti doresti sa citesti cartea Tranzitia. Primii 25 de ani publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Tranzitia. Primii 25 de ani

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: 2014 este anul care marcheaza un sfert de secol de cand a cazut Zidul Berlinului, iar romanii au rasturnat regimul lui Nicolae Ceausescu. Ce ne-au adus acesti 25 de ani de libertate? In zece convorbiri spumoase, cu rol de diagnostic si totodata de profetie, Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian discuta despre motivele pentru care comunismul romanesc a plantat samanta unei tranzitii dificile, daca a fost revolutie sau lovitura de stat, de ce la noi nu a existat lustratie si cum am putea sa ne maximizam performanta in UE. Traseul parcurs de autorii cartii in arheologia lor evenimentiala are multe similitudini, dar si deosebiri, ceea ce particularizeaza memoria colectiva in istorii personale. Desi aceasta carte e o istorie obiectiva a tranzitiei, ea este, nu doar in subtext, si o istorie traita. „In aceasta carte, va propun sa urmarim linia sinuoasa a tranzitiei, sa vedem de unde am plecat si unde suntem. Cartea aceasta o vad nu doar ca o cronica obiectiva, ci si ca o ilustrare subiectiva, reflectia tranzitiei in viata profesorului de tranzitie Alina Mungiu-Pippidi. Tranzitia Romaniei, dar si tranzitia Alinei.“ – Vartan Arachelian…

Cartea Tranzitia. Primii 25 de ani PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.