Home Carti PDF Tur-retur. Vol. 2. Alte convorbiri despre munca in strainatate

[PDF] Tur-retur. Vol. 2. Alte convorbiri despre munca in strainatate

Coperta Carte Tur-retur. Vol. 2. Alte convorbiri despre munca in strainatate

Iti doresti sa citesti cartea Tur-retur. Vol. 2. Alte convorbiri despre munca in strainatate publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Tur-retur. Vol. 2. Alte convorbiri despre munca in strainatate

Editura: Curtea Veche

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Zoltan Rostas recidiveaza, dar de data aceasta nu mai face el insusi inregistrarile. Fiind profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii de la Universitatea Bucuresti, el are studenti din toate zonele tarii. Studenti pe care i-a instruit in tehnica interviului etnologic, axat pe intrebari minime, de tipul de ce? Si cum?, care sa stimuleze fara sa influenteze subiectii, astfel incat ei sa-si comunice adevarata viziune asupra propriei vieti. Subiectii trebuiau sa fie in varsta, in general rude si cunoscuti ai studentului, pentru ca intre cel care povesteste si cel care inregistreaza sa fie o relatie de incredere. Textele transcrise cu respectarea intocmai a particularitatilor de vorbire ale povestitorului au contat ca lucrari de examen si au primit note. Ele nu erau initial destinate publicarii, dar vazand probabil cat de interesante (putin spus) sunt ca documente sociale, profesorul, impreuna cu un tanar prozator foarte talentat, Sorin Stoica, au selectat si au incredintat tiparului un prim volum dintr-o anuntata serie de istorie orala. (…) Daca, peste ani, cineva va fi interesat sa afle cum s-a trait la nivel individual in Romania in secolul XX, lucrarile studentilor lui Zoltan Rostas sunt cea mai fiabila sursa.“ – Adriana Bittel (2003)„Trebuie sa recunosc ca in timp ce citeam aceste transcrieri n-am dorit nicio clipa sa fi fost in locul lui Zoltan Rostas, desi am ajuns sa-l invidiez pentru capacitatea sa de a se mula pe felul de a fi al fiecaruia dintre interlocutori, fara sa faca insa concesii de la ghidul de interviu pe care si-l propusese, initial, ca tinta. In acest fel – si, desigur, ca efect secundar – volumul poate fi citit si in ipostaza sa de model de realizare de interviuri: cat sa vorbesti ca sa castigi increderea interlocutorului, cum sa refuzi politicos, cum sa te retragi diplomatic atunci cand esti condus inspre situatia de a dezvalui lucruri neplacute despre alte persoane, dar mai ales cum sa ajungi la ceea ce doresti in mod firesc,…

Cartea Tur-retur. Vol. 2. Alte convorbiri despre munca in strainatate PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.