Home Carti PDF Universul lui Edgar Allan Poe

[PDF] Universul lui Edgar Allan Poe

Coperta Carte Universul lui Edgar Allan Poe

Iti doresti sa citesti cartea Universul lui Edgar Allan Poe publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Universul lui Edgar Allan Poe

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Imaginatie si ratiune in nuvelele lui E. A. Poe; Edgar Allan Poe si proza scurta; Imaginarul poetic si fictional; Eureka si viziunea cosmologica romantica a lui Poe: Orizonturi intre stiinta si arta; Gandul din gand: Edgar Poe si Ion Barbu; Receptarea scriitorilor nord-americani in epoca moderna; Repere biografice.„Volumul de fata este dedicat unei aniversari importante pentru literatura americana si universala, implinirea a doua sute de ani de la nasterea marelui scriitor american Edgar Allan Poe. Sunt reunite aici citeva contributii fundamentale la intelegerea «universului lui Poe» din partea unor specialisti recunoscuti pe plan national si international, cu scopul de a readuce in atentia publicului larg o opera nebanuit de bogata si de actuala prin spiritul sau profund modern, o opera al carei destin in literatura americana si europeana a fost sinuos si plin de neprevazut. Studiile pun critic si hermeneutic in evidenta – in special din perspectiva esteticii, filosofiei si stiintei – «cosmosul» labirintic multidimensional al operei lui Poe: poezia, proza scurta, eseul filosofic si stiintific sint explorate spre a cristaliza o imagine de ansamblu relevanta pentru o reevaluare moderna a mostenirii culturale lasate de poetul american.“ – Mihai A. Stroe…

Cartea Universul lui Edgar Allan Poe PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.