Home Carti PDF Vicarul din Wakefield

[PDF] Vicarul din Wakefield

Coperta Carte Vicarul din Wakefield

Iti doresti sa citesti cartea Vicarul din Wakefield publicata de ALLFA? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Vicarul din Wakefield

Editura: ALLFA

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Vicarul din Wakefield, unicul roman al lui Oliver Goldsmith, a fost publicat in 1766 si a fost dintotdeauna considerat una dintre cele mai interesante povestiri in limba engleza. Oliver Goldsmith isi prezinta eroul, dr. Primrose, ca pe o persoana care reuneste trei calitati importante: acelea de preot, sot si tata. El traieste cu familia in catunul Auburg. Impreuna cu sotia si cei sase copii isi petrece serile in jurul caminului, povestind si ascultind balade. Dar lumea lui nu este perfecta, are mici fisuri prin care se strecoara pacatul. In aceasta atmosfera va incepe sirul de nefericiri ale lui Primrose: sotia si fiicele sunt vanitoase, vor sa intre in societatea inalta a vremii, baiatul cel mare este necugetat etc., dar binele va invinge in final. Farmecul irezistibil al acestui roman consta in faptul ca trezeste imaginatia si interesul cititorului, fara ajutorul unor intimplari extravagante. Geniul autorului se manifesta in constructia personajelor, in ritmul povestirii si in morala cartii. Oliver Goldsmith, romancier, poet, dramaturg si eseist englez de origine irlandeza, s-a nascut la 10 noiembrie 1730. Dupa studii de teologie si drept, incepe sa studieze si medicina la Edinburgh si Leiden, apoi calatoreste prin Franta, Spania, Italia. In 1756 se stabileste la Londra. Practica mai multe meserii care il lasa fara bani. Moare sarac, la Londra, in aprilie 1774….

Cartea Vicarul din Wakefield PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.