Home Carti PDF Viclenia globalizarii. Asaltul asupra puterii americane

[PDF] Viclenia globalizarii. Asaltul asupra puterii americane

Coperta Carte Viclenia globalizarii. Asaltul asupra puterii americane

Iti doresti sa citesti cartea Viclenia globalizarii. Asaltul asupra puterii americane publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Viclenia globalizarii. Asaltul asupra puterii americane

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Dezbateri contemporane a editurii Institutul European. Meritul istoric al SUA este ca a deschis planeta si a incredintat-o dezvoltarii. Procesele pe care le-a declansat globalizarea au depasit cu mult ceea ce intrevazuse si chiar ceea ce putea sa intrevada leadership-ul american. Cand incredintezi planeta dezvoltarii dupa reguli cat de cat unitare, trebuie sa ai actori care sa poata juca la acest nivel. O tara ca Belgia, oricat de performanta, nu poate face fata competitiei. Asa s-au selectat tarile mari, tarile-continent, colosii, care de-acum vor ocupa pentru multa vreme prim-planul vietii politice. Cum Asia are cei mai multi colosi – aici ar trebui trecuta si superputerea energetica a lumii, Rusia, tara prin excelenta euroasiatica -, mutarea centrului geopolitic spre Est devine inevitabila. Prin forta lucrurilor, SUA s-au reconfigurat ca unul dintre colosii care ocupa scena politica a lumii. Mangaierea istorica a Americii este ca a deschis viclenia globalizarii si a inaugurat, cu sau fara voie, un ciclu lung al evolutiei istorice. Dar in care nu se stie daca va mai fi tara fanion….

Cartea Viclenia globalizarii. Asaltul asupra puterii americane PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.