Home Carti PDF Visul unei teorii finale. Editia a II-a

[PDF] Visul unei teorii finale. Editia a II-a

Coperta Carte Visul unei teorii finale. Editia a II-a

Iti doresti sa citesti cartea Visul unei teorii finale. Editia a II-a publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Visul unei teorii finale. Editia a II-a

Editura: Humanitas

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Lucrul cel mai uimitor despre univers este ca poate fi cunoscut“, spunea Einstein la inceputul secolului XX, iar de atunci oamenii de stiinta s-au apropiat tot mai mult de intelegerea tuturor fenomenelor fizice pornind de la un numar mic de principii fundamentale. Cercetarile lor par sa convearga spre o teorie finala, un cadru unic care sa descrie particulele si interactiile din natura, punctul terminus al explicatiilor generate de staruitoarea intrebare „de ce?“. De un secol, eforturile fizicienilor au fost calauzite in buna parte de judecati estetice: o teorie profunda trebuie sa aiba acea frumusete greu de definit, dar usor de recunoscut, care o face sa corespunda realitatii. In ultimele trei decenii insa, in ciuda marii ingeniozitati a teoreticienilor, cunoasterea a batut pasul pe loc – nu am avut la dispozitie un accelerator de particule suficient de puternic pentru a atinge acele energii la care experimentele sa poata decide intre diferitele variante ale teoreticienilor. Steven Weinberg, laureat al Premiului Nobel, unul dintre cei mai mari savanti ai timpului nostru, anticipeaza in Visul unei teorii finale forma pe care aceasta explicatie ultima a naturii ar putea s-o ia, pornind de la drumul parcurs pana acum de cunoastere. Scrisa pe intelesul publicului larg, cartea incearca sa defineasca insasi ideea de teorie finala si sensul inevitabilei intrebari „de ce?“….

Cartea Visul unei teorii finale. Editia a II-a PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.