Home Carti PDF Vizibilul si invizibilul

[PDF] Vizibilul si invizibilul

Coperta Carte Vizibilul si invizibilul

Iti doresti sa citesti cartea Vizibilul si invizibilul publicata de Tact? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Vizibilul si invizibilul

Editura: Tact

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: MAURICE MERLEAU-PONTY – Vizibilul si invizibilul -fragment din postfata lui CLAUDE LEFORT-: „La moartea sa, Merleau-Ponty lucra la o carte, Vizibilul si invizibilul, din care doar prima parte era redactata. Aceasta depune marturie pentru efortul lui de a da o noua expresie gandirii sale. Este suficient de citit cateva dintre eseurile adunate in Semne, Prefata cu care le-a precedat, precum si Ochiul si spiritul, scrieri care apartin toate ultimei perioade a vietii sale, pentru a ne convinge ca primele lucrari pe dreptate celebre, departe de a constitui starea definitiva a filozofiei sale, nu au facut decat sa astearna fundamentele tentativei sale filozofice si sa creeze in autor necesitatea de a merge mai departe. Dar Vizibilul si invizibilul trebuia sa puna in lumina deplina drumul parcurs de la momentul in care dubla critica a idealismului si a empirismului il facea sa abordeze un nou continent. In paginile care ne raman si in notele de lucru care le insotesc devine manifesta intentia de a relua vechile analize asupra lucrului, a corpului, asupra relatiei dintre vazator si vizibil, pentru a le dizolva ambiguitatea si pentru a arata ca ele nu-si castiga pe deplin sensul decat in afara unei interpretari psihologice, ratasate unei noi ontologii. Doar aceasta poate acum sa le intemeieze legitimitatea, la fel cum doar ea va permite sa lege intre ele criticile adresate filozofiei reflexive, dialecticii si fenomenologiei – critici pana atunci dispersate si aparent tributare unor descrieri empirice –, dezvaluind imposibilitatea de a mentine punctul de vedere al constiintei, imposibilitate in care suntem de acum inainte. Atunci cand Merleau-Ponty se angajeaza in aceasta lucrare, fara indoiala ca el crede ca opera ii este inainte, nu in spate. Nu se gandeste sa aduca un complement sau corectii scrierilor sale anterioare, sa le faca mai accesibile publicului sau sa le apere impotriva atacurilor care le-au vizat, ca si cum ele ar avea in ochii sai o identitate definita. Ceea c…

Cartea Vizibilul si invizibilul PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.