Home Carti PDF Voievodul martir

[PDF] Voievodul martir

Coperta Carte Voievodul martir

Iti doresti sa citesti cartea Voievodul martir publicata de Vicovia? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Voievodul martir

Editura: Vicovia

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Autorul evoca istoria dramatica a neamului Musatinilor, pe care ii ridica la rangul de incoruptibili, indisolubil legati de destinul Moldovei pe care o apara in fata puterii sultanilor otomani.„- Stii prea bine, Mehmed Pasa, ca cei din neamul Musatinilor nu pot fi cumparati cu nimic. Pentru ei, peticul acela de pamant ce se cheama Moldova se afla mai presus de firea si faptura lor, sunt legati de pamantul acela cu niste legaturi atat de trainice, pe care nimeni, in afara lor, nu le poate deslusi si nici intelege. Viata lor, intreaga lor faptura, nu inseamna nimic in fata Tarii, Moldova inseamna totul pentru ei, pamantul din care s-au nascut, stramosii din vremurile trecute, toate niste legiuiri de care nu se pot lepada, chiar daca si-ar pierde viata, care nu inseamna nimic daca nu-i traita in libertate si pe pamantul lor sfant. Marii nostri Sultani s-au ostenit sa-i cuprinda de atate ori in hotarele Imparatiei Otomane si n-au izbandit niciodata in cumpanirile lor, pentru ca nu se afla pe acest pamant o putere atat de vrednica incat sa-i poata desface de acest legamant nerostit si neinteles de alte semintii.”…

Cartea Voievodul martir PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.