Home Carti PDF Vremuri second-hand

[PDF] Vremuri second-hand

Coperta Carte Vremuri second-hand

Iti doresti sa citesti cartea Vremuri second-hand publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Vremuri second-hand

Editura: Humanitas

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „In societate a aparut «cererea» pentru Uniunea Sovietica. Pentru cultul lui Stalin. Jumatate din tinerii intre nouasprezece şi treizeci de ani considera ca Stalin a fost «cel mai mare om politic». Un nou cult al lui Stalin in ţara in care Stalin a distrus la fel de mulţi oameni ca Hitler?! E din nou la moda tot ce e sovietic… Invie idei demodate: despre marele imperiu, despre «mana de fier», despre «specificul caii ruseşti»… Au readus la suprafaţa imnul sovietic, exista Comsomol, doar ca se cheama «Ai noştri», exista partidul puterii, copie a partidului comunist. Preşedintele are aceeaşi putere ca secretarul general. Absoluta. In locul marxism-leninismului e ortodoxia… Am intalnit pe strada nişte baieţi in tricouri cu secera şi ciocanul şi cu portretul lui Lenin. Ştiu ei oare ce este comunismul?“ (Svetlana ALEKSIEVICI)„Homo sovieticus exista – Svetlana Aleksievici l-a intalnit. In aceasta lucrare polifonica, in care se amesteca voci ale strazii, conversaţii relatate şi decupaje din presa, fiecare marturie este adevarata. Ceea ce rezulta are un farmec hipnotic… Vremuri second-hand este o carte densa şi puternica asemenea unui rau.“ (Le Figaro)„In ultimii 30-40 de ani, Svetlana Aleksievici a creat portretul individului sovietic şi postsovietic. Carţile ei nu prezinta insa o istorie a evenimentelor, ci o istorie a emoţiilor – o istorie a sufletului omenesc.“ (Sara DANIUS, secretar permanent al Academiei Suedeze)„Vremuri second-hand este un mausoleu literar inchinat cetaţenilor unui imperiu care a disparut in trei zile, la fel de fulgerator cum Rusia ţarista a devenit, in 1917, Uniunea Sovietica. Dar este, mai presus de toate, un monument dedicat celor care, in cursul Istoriei, s-au simţit la un moment dat straini de vremurile pe care le traiau. Acest exil interior nu poate fi marturisit decat la persoana intai, de la suflet la suflet.” (Julie CLARINI, Le Monde)„Am cautat o metoda literara care sa-mi permita o aproximare cat se poate de fidela a vietii reale. Realitate…

Cartea Vremuri second-hand PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.