Home Carti PDF A venit din Ponorita de Ioan Kalmar

[PDF] A venit din Ponorita de Ioan Kalmar

Coperta Carte A venit din Ponorita

Iti doresti sa citesti cartea A venit din Ponorita scrisa de Ioan Kalmar si publicata de Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Galaxia Gutenberg

Descriere completa: “Despre cazul Romeo Mailan, tigan din Romania, ajuns in Italia, socotit drept un criminal de notorietate internationala, datorita unor diabolice inscenari, citisem si eu la vremea respectiva. Mafia, infiltrata in cele mai inalte straturi sociale, mai facuse o victima. Cand am primit manuscrisul lui Ioan Kalmar si am aflat subiectul acestuia, am pornit la lectura cu un vag sentiment de neincredere. Subiectul era ofertant, incitant, dar se putea aluneca foarte usor in melodramatic, in senzational ieftin, de tabloid, ba chiar si in descrieri lacrimogene demne de telenovele. Dar, nu dupa prea multe pagini, mi-am dat seama ca am de-a face cu un autor care si-a luat sarcina propusa in serios, hotarat sa nu faca nici un soi de compromisuri. Cu o documentare riguroasa, pornind de la nasterea eroului, Ioan Kalmar reconstituie viata aventuroasa, plina de neprevazut, a unui om care, de multe ori, se lua, cu indrazneala, dar si inconstienta, la tranta cu propriul sau destin. Iar, in cele din urma, chiar acest amestec periculos l-a dus la pierzanie. Ioan Kalmar a scris o carte alerta in care imbina reportajul literar cu cel strict documentar, pasaje lirice cu dialoguri dinamice, descrieri de personaje cu observatii proprii, pertinente, momente dramatice cu momente de umor. Nu de putine ori ai impresia ca citesti un roman, o pura fictiune, ceea ce nu a fost deloc in intentia autorului. El a combinat diverse “modalitati” de scriere, doar pentru a reda viata aventuroasa a unui om care a ajuns, fara voia lui, pe prima pagina a numeroase cotidiene internationale. Cartea are meritul de a tine treaz interesul cititorului, precum un film serial bine gandit. De fapt, da capo al fine, cartea lui Ioan Kalmar are o dimensiune cinematografica, starneste curiozitatea si isi pastreaza ritmul cu dibacie. O carte care merita citita. Parerea mea. RADU TUCULESCU”..

Cartea A venit din Ponorita in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.