Home Carti PDF Agentul nostru Victor de Stejarel Olaru

[PDF] Agentul nostru Victor de Stejarel Olaru

Coperta Carte Agentul nostru Victor

Iti doresti sa citesti cartea Agentul nostru Victor scrisa de Stejarel Olaru si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Silviu Craciunas, alias agentul Victor, considerat o legenda a rezistentei anticomuniste, a fost unul dintre cei mai versatili colaboratori externi ai Securitatii. Insa, in ciuda talentului si a disponibilitatii lui de a colabora, ofiterii de informatii de la Bucuresti au ratat prilejul de a-l transforma intr-un agent dublu cu adevarat valoros. Stejarel Olaru face o incursiune in biografia acestui mare spion aspirant, o buna ocazie pentru a parcurge o perioada semnificativa din istoria serviciilor de informatii romanesti, dar si pentru a cunoaste o parte a exilului romanesc in Occident. Volumul urmareste jocul agentului cu diferite versiuni ale realitatii, asa cum apar in biografia sa, in dosarele Securitatii si in relatia cu alte persoane – indeosebi cu protectorul sau, Ion Ratiu -, evidentiind totodata slabiciunile si chiar incompetenta Securitatii.”Autoritate in domeniul istoriei serviciilor de informatii romanesti, Stejarel Olaru ne prezinta teribila poveste a vietii si activitatii unui agent secret.” (Ruta Sepetys, autoarea volumului Salt to the Sea)”Cartea lui Stejarel Olaru, temeinic documentata, ilustreaza perfect naivitatea din acei ani a spionajului politic al Securitatii in Occident.” (General Lt. (r) Ion Mihai Pacepa)”Aceasta carte scoate la lumina putin stiuta activitate a agentului Securitatii Silviu Craciunas, figura importanta a exilului si autor de bestseller in Occident. Scriitorul Stejarel Olaru, neobosit cercetator al istoriei serviciilor de informatii, relateaza povestea agentului Victor cu admirabila detasare, reconstituind spectaculosul destin si impresionanta activitate a unui informator abil si inselator in acelasi timp. Sint fapte reale, care s-au petrecut timp de mai bine de 25 de ani, devenite acum o fila a istoriei spionajului din timpul Razboiului Rece.” (Mike Phillips, autorul volumului A Shadow of Myself)”Cartea arata adevarata fata a unui om a carui minte a plasmuit atitea minciuni, planuri si scenarii, incit s-a pierdut cu totul in..

Cartea Agentul nostru Victor in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.