Home Carti PDF Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 – Editie...

[PDF] Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 – Editie lux de Lucian Boia

Coperta Carte Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 - Editie lux

Iti doresti sa citesti cartea Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 – Editie lux scrisa de Lucian Boia si publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Humanitas

Descriere completa: Aceasta carte face parte din Seria de autor Lucian Boia a editurii Humanitas. De mai bine de douazeci de ani, istorici de toate varstele si coloraturile sunt dominati de obsesia comportamentului public al intelectualilor romani in secolul XX. S-a scris mult, mai ales de la inaltimea prezidiului unui complet de judecata morala, adesea fara a se putea administra toate probele unui dosar incalcit, dar si fara intelegerea deplina a naturii umane. Daca nu sunt considerati de-a dreptul factori cauzali in istorie, intelectualii sunt cel putin datori cu atitudini exemplare. Insa atunci cand, intre 1930 si 1950, membrii elitei intelectuale, odata cu societatea, trec prin mai multe schimbari de regim, adevarata miza a discutiei este omenescul, cu toate nuantele sale. Era nevoie, dupa un lung sir de tentative intransigente, dar neizbutite, de judecata fina a unui istoric precum Lucian Boia care sa pondereze si iacobinismul, si ingaduinta fata de cei care, in numai doua decenii, din cauza amalgamului de idei abstracte si de orgolii personale, cad in capcanele istoriei…

Cartea Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950 – Editie lux in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.