Home Carti PDF Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie. de Alexandru Mamina

[PDF] Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie. de Alexandru Mamina

Coperta Carte Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie.

Iti doresti sa citesti cartea Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie. scrisa de Alexandru Mamina si publicata de Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Cetatea de Scaun

Descriere completa: Volumul de fata interpreteaza societatea si tensiunile actuale prin prisma problemei reprezentativitatii si a mecanismelor de functionare ale sistemului. Trateaza deci relatia structurala a capitalismului cu democratia, cu o privire particulara asupra transferului deciziei de la institutiile nationale rezultate din alegeri, catre functionarii internationali. Abordeaza anumite aspecte ale mentalului contemporan, precum si cadrul existentei cotidiene – de la institutiile civile si invatamant, pana la sport si sociabilitatea aferenta gastronomiei, imbinand in acest fel perspectiva analitica macrosociala cu aceea microsociala, in incercarea de a conferi contextului general dimensiunea existentei umane concrete. Este o viziune care presupune metodic multiperspectivitatea, abordarea temei din unghiuri complementare, motiv pentru care semnatarii articolelor sunt specialisti din domenii diferite: istorie, filosofie si stiinte politice, drept, si sociologie. Totodata, pe langa nivelul expertizei profesionale, diversitatea optiunilor doctrinare ale autorilor garanteaza o data in plus calitatea analitica a lucrarii, intrucat se evita riscul eventualei escamotari a aspectelor neconvenabile din punct de vedere partizan. Miza volumului nu este persuasiunea in favoarea stangii sau a dreptei, ci explicareapluralista a sensului crizei actuale. Pe aceasta cale cititorul are ocazia sa cunoasca mai multe laturi si mai multe evaluari ale chestiunii, formandu-si apoi propria parere…

Cartea Capitalism si democratie. Principii, Structuri, Evolutie. in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.