Home Carti PDF Citeste-ma pe mine! de Viorel Rotila

[PDF] Citeste-ma pe mine! de Viorel Rotila

Coperta Carte Citeste-ma pe mine!

Iti doresti sa citesti cartea Citeste-ma pe mine! scrisa de Viorel Rotila si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Texte de frontiera a editurii Institutul European. Din continutul cartii: Orice adancire intr­-un mod de cunoastere riscam sa ne devina inchisoare. Posibila intrebare pentru autor: La ce ajuta ideile tale?Nu exista judecata Istoriei, ci doar gandirea urmasilor Un risc al scrisului: poate dezvalui impostura in gandire pe care un noian de diplome incearca s-­o acopere. Sa ne cinstim stramosii care au stiut sa se aseze intr­-o credinta, facand astfel posibile forme ale binelui. Ceea ce scapa marilor critici ai comunismului este ca o parte din pacatele acestuia sunt pacatele oricarui stat Cartea sta sub semnul efortului de a surprinde existenta, tentand salvarea unora din momentele ei pe calea fixarii lor in expresie. Ea da seama astfel de incercarea de salvare prin scris, introdusa ca alternativa la mantuire de modernitate. Recursul la stilul fragmentar este tributar sperantei de a prinde nasterea gandului, de a capta in scris ideea intre momentul ivirii si organizarea ei in sistem. Din aceasta perspectiva, randurile de fata sunt momente ale unei minti atente la propriul mod de­a fi si la contextele ce­i provoaca fluxurile ideatice cotidiene. Cercetarea contextelor de gandire recurge si la o analiza a contemporaneitatii prin hermenutica propriei persoane, fiind astfel simultan intoarcere catre sine si catre ceilalti, in incercarea de ­a surprinde ivirea eului in oglinda Alteritatii. Lucrarea este totodata rezultatul faptului ­de ­a ­fi­ intrebator, al situarii unei bune parti din existenta in acest mod de­ a fi…

Cartea Citeste-ma pe mine! in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.