Home Carti PDF Constructivism si securitate umana de Ioana Leucea

[PDF] Constructivism si securitate umana de Ioana Leucea

Coperta Carte Constructivism si securitate umana

Iti doresti sa citesti cartea Constructivism si securitate umana scrisa de Ioana Leucea si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Din cuprins: Abordarea constructivista a relatiilor internationale; Identitatea, concept central al abordarii constructiviste; Identitatea, securitatea umana si securitatea stato-centrica; Implicatiile promovarii conceptului de securitate umana la nivel international. Uniunea Europeana isi propune construirea unei culturi strategice care sa aiba ca fundament conceptul securitatii umane, majoritatea principiilor ce-l guverneaza fiind adanc inradacinata in traditia politica europeana. Din punct de vedere stiintific, lucrarea apeleaza la teoria relatiilor internationale, respectiv la abordarea constructivista, care este de data recenta, ea dezvoltandu-se in perioada post-Razboi Rece. Originalitatea volumului consta si in faptul ca autoarea apeleaza la o „teorie“ noua pentru intelegerea unui concept aparut de putin timp in domeniul studiilor de securitate. Demersul este unul singular in Romania, intrucat abordarea constructivista nu a beneficiat de o atentie deosebita in tara noastra, nefiind inca elaborate lucrari dedicate in exclusivitate acestui subiect. In ceea ce priveste paradigma securitatii umane, numarul de lucrari si articole care abordeaza acest concept este restrans, iar, in elaborarea lor, nu s-a recurs, pana in prezent, la teoria relatiilor internationale…

Cartea Constructivism si securitate umana in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.