Home Carti PDF Dansul Natasei. O istorie culturala a Rusiei de Orlando Figes

[PDF] Dansul Natasei. O istorie culturala a Rusiei de Orlando Figes

Coperta Carte Dansul Natasei. O istorie culturala a Rusiei

Iti doresti sa citesti cartea Dansul Natasei. O istorie culturala a Rusiei scrisa de Orlando Figes si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: “Un tur de forta. Superb, captivant, magistral.” (Simon Sebag Montefiore) Dansul Natasei a fost nominalizata pentru Duff Cooper Prize si Samuel Johnson Prize (2003). In 2009 a primit prestigiosul Premiu “Przegl?d Wschodni” (Polonia) pentru cea mai buna carte straina despre istoria Europei de Est. O cuprinzatoare istorie culturala a Rusiei, tesuta din povesti si personaje extraordinare, Dansul Natasei acopera o perioada ce se intinde de la construirea Sankt-Petersburgului, sub domnia lui Petru cel Mare, si pina in anii regimului sovietic. Orlando Figes abordeaza domenii dintre cele mai diverse, de la arta populara pina la ritualurile magice ale samanilor asiatici, de la poezia lui Puskin pina la muzica lui Musorgski si Stravinski sau filmele lui Eisenstein, mobilizind o impresionanta distributie de artisti si aristocrati, revolutionari si exilati, preoti si libertini, tari si tirani. Titlul volumului este inspirat de o scena simbolica din Razboi si pace, in care tinara contesa aude o melodie populara si, instinctiv, incepe sa danseze. Pornind de la semnificatia dansului Natasei, autorul exploreaza tensiunile dintre cultura inalta si cultura populara, dintre componenta europeana si componenta asiatica ale culturii ruse si examineaza modul in care artistii, scriitorii si ginditorii rusi au construit mitul “sufletului rus”.”Splendida. O panorama fascinanta a artei si vietii rusesti.” (The Independent)”Dansul Natasei are toate calitatile unei tragedii epice.” (Mail on Sunday)”E o lectura atit de placuta, incit ezit sa scriu prea mult, de teama sa nu dezvalui surprizele cartii.” (Anne Applebaum)..

Cartea Dansul Natasei. O istorie culturala a Rusiei in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.