Home Carti PDF Enigma Rikyu de Kenichi Yamamoto

[PDF] Enigma Rikyu de Kenichi Yamamoto

Coperta Carte Enigma Rikyu

Iti doresti sa citesti cartea Enigma Rikyu scrisa de Kenichi Yamamoto si publicata de Humanitas Fiction? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Humanitas Fiction

Descriere completa: Roman castigator al prestigiosului premiu literar Naoki in 2009. Ecranizarea regizorului Mitsutoshi Tanaka din 2013 a primit, la Festivalul de Film de la Montral din acelasi an, un premiu de excelenta, iar Academia de Film din Japonia i-a acordat principalele cinci premii in 2014. La 28 februarie 1591, lui Sen no Riky?, cel mai mare maestru de ceai al epocii sale, i se ordona de catre Toyotomi Hideyoshi sa se sinucida; acesta se supune si indeplineste ritualul fatal. Enigma seppuku-ului sau, cu substraturi politice, afective, dar mai ales estetice, a incitat imaginatia vreme de secole si a inspirat mai multi scriitori si cineasti niponi, fara a-si gasi pana acum un raspuns definitiv. Kenichi Yamamoto ne ofera o impresionanta interpretare documentata a istoriei acestui seppuku si construieste un personaj sofisticat, dispus la orice sacrificiu pentru atingerea unei frumuseti efemere caracterizate prin simplitate, liniste si naturalete. Lectia pe care voise sa i-o dea era ca nu poti face universul sa se miste dupa cum iti trasneste tie! Ceea ce punea lumea in miscare nu erau doar puterea militara si banii. Lucrurile frumoase aveau si ele forta lor, capabila sa cutremure universul. Nu doar obiectele scumpe chinezesti sau ustensilele faimoase pentru chanoyu sunt frumoase, ci si bobocii de camelie ce dau viata unei tokonoma peste care a trecut timpulmoliciunea sunetului apei calde din kama, asemanator fosnetului vantului prin ramurile pinilor y?gen-ul suprafetei unui chawan negru raku, tinut in mana in semiobscuritatea unei mici incaperi Alaturi de un bol de ceai, astfel de elemente de frumusete simpla emana impreuna liniste si forta. (Kenichi Yamamoto, Enigma Riky?)..

Cartea Enigma Rikyu in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.