Home Carti PDF Euro-Falia. Turbulente si involutii in fostul spatiu sovietic de Armand Gosu

[PDF] Euro-Falia. Turbulente si involutii in fostul spatiu sovietic de Armand Gosu

Coperta Carte Euro-Falia. Turbulente si involutii in fostul spatiu sovietic

Iti doresti sa citesti cartea Euro-Falia. Turbulente si involutii in fostul spatiu sovietic scrisa de Armand Gosu si publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Curtea Veche

Descriere completa: Volumul de fata ofera o colectie de studii estice scrise sub presiunea evenimentelor care agita de peste cinci ani geografia politica a spatiului post-sovietic. Sunt evenimente care, aparent, au „surprins“ Romania oarecum nepregatita. Pregatirea ideala nu ar fi fost una de natura militara, cat una de ordin tactic si explicativ. Se stie ca statele acumuleaza informatii despre vecinii lor, fie ca au relatii traditional bune si relativ predictibile, fie ca sunt marcate de memoria negativa a unor ostilitati „ereditare“. E nevoie sa-ti cunosti regiunea cu finete si obiectivitate. Nu ajunge sa speri ca totul va fi bine. […] De ce cutare capitala a iesit din somnolenta banalitatii cotidiene si-si construieste, sub ochii tai, profilul unui actor regional contondent? Ce este acrobatie retorica, efect de oglindire sau proiectie nefondata si ce devine treptat o amenintare pe care n-o mai poti ignora? – Teodor Baconschi Armand Gosu, doctor in istoria Rusiei (teza sustinuta la Moscova, in 1998), preda la Universitatea din Bucuresti (din 2004) istoria politica a Rusiei si a URSS, istoria diplomatica a Imperiului Rus si a URSS si evolutiile politico-diplomatice din fostul spatiu sovietic. A fost director de programe la Institutul Roman de Istorie Recenta (2002-2004) si cercetator stiintific la Institutul de Istorie „N. Iorga“ al Academiei Romane, pana in 2001. Corespondent BBC la Moscova (1996-1998; 1999-2000). Redactor-sef adjunct (2005-2009) si redactor-sef (2013-2014) al Revistei 22, editata de Grupul pentru Dialog Social. Consilier pentru fostul spatiu sovietic al ministrului de Externe Teodor Baconschi (2010-2011). Cele mai recente articole publicate in reviste de specialitate: “The Seizure of Crimea, a game changer for the Black Sea region” („Anexarea Crimeei, un punct de cotitura pentru regiunea Marii Negre“), in Journal on Baltic Security, vol. 1, nr. 1, 2015; “The consequences of the militarization of Crimea for the wider Black Sea region” („Consecintele militarizarii Crime..

Cartea Euro-Falia. Turbulente si involutii in fostul spatiu sovietic in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.