Home Carti PDF Euroarmata si apararea Romaniei de Constantin Manolache

[PDF] Euroarmata si apararea Romaniei de Constantin Manolache

Coperta Carte Euroarmata si apararea Romaniei

Iti doresti sa citesti cartea Euroarmata si apararea Romaniei scrisa de Constantin Manolache si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: „Cartea se concentreaza pe demonstrarea capacitatii si vointei Uniunii Europene de a dezvolta o structura proprie de securitate si aparare, in conditiile unei organizari statale europene, concretizata intr-un complex politico-militar de sine statator – Euroarmata -, capabil sa indeplineasca misiuni de aparare a teritoriului Europei, in paralel cu participarea (la nevoie sau la cerere), in alte structuri internationale, in diferite aliante si coalitii care se pot forma in gestionarea crizelor internationale. In mod practic, este vorba despre constituirea unui adevarat Pentagon european care sa indeplineasca misiuni de securitate si aparare europeana in mod autonom si cu aportul substantial al statelor membre, avand in vedere elementele competitiei strategice intre NATO si Uniunea Europeana in aceasta problematica. Originalitatea cartii consta in oferirea unei analize de epistemologie constructivista a politicii de securitate si aparare comune a Uniunii Europene (cu aportul instrumentarului si metodologiilor teoriei si cunoasterii stiintifice), in care sa se evidentieze implicatiile existentei acestei structuri in politicile nationale de aparare ale statelor membre, respectiv in politica de aparare nationala a Romaniei. In literatura de specialitate romaneasca s-a scris mult despre politica de securitate si aparare comuna a Uniunii Europene, dar ceea ce distinge acest volum pe piata de carte romaneasca este faptul ca interpretarile in domeniu se realizeaza prin prisma continutului epistemologiei constructiviste, demers intelectual care ofera un plus de cunoastere si actualitate stiintifica. Interesul profesional al cartii pe care v-o propunem poate contribui la completarea cunostintelor din acest domeniu in planurile universitare de cercetare stiintifica si de activitate practica in sfera relatiilor internationale, dar si ca un indreptar pentru studentii, masteranzii si doctoranzii care fac studii pe aceasta problematica.“ – Constantin Manolache..

Cartea Euroarmata si apararea Romaniei in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.