Home Carti PDF Fiicele tatalui, fiii mamei (editie 2018) de Verena Karst

[PDF] Fiicele tatalui, fiii mamei (editie 2018) de Verena Karst

Coperta Carte Fiicele tatalui, fiii mamei (editie 2018)

Iti doresti sa citesti cartea Fiicele tatalui, fiii mamei (editie 2018) scrisa de Verena Karst si publicata de Trei? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Trei

Descriere completa: Barbatul care cauta sa-si regaseasca mama in partenerele sale este etichetat imediat drept “baietelul mamei”. Iar despre femeia care prefera sa umble doar cu barbati mult mai in varsta se spune ca n-a reusit sa se “desprinda de tatal ei”. Desi, initial, complexele materne si paterne se dezvolta ca un raspuns pozitiv in relatia cu parintii, aceste legaturi extrem de stranse pot deveni un obstacol pentru maturizarea psihica, mai precis pentru felul in care ne construim o imagine de sine, pentru relatiile de cuplu, dar si pentru eficienta in profesie. Formata in psihologie analitica, Verena Kast descrie caile prin care ne putem elibera de impactul negativ al acestor complexe (materne si paterne), recastigandu ne autonomia, fericirea si bucuria intimitatii alaturi de cei dragi. Meritul cartii este ca ofera o descriere sistematica a complexelor parentale (discutate initial de Jung) si ca, spre deosebire de conotatiile patriarhale freudiene, revalorizeaza complexul matern, asociat in pripa exclusiv cu o semnificatie negativa. Desprinderea la timp de complexele personale materne si paterne este esentiala. Multe probleme din domeniul relatiilor personale, dar si din acela al zonei politice tin de faptul ca desprinderile necesare nu s au produs. Scopul procesului de desprindere ar fi sa invatam sa simtim propriile noastre afirmatii -in loc de afirmatiile mamei si ale tatalui -, propriile noastre sentimente fata de o anumita situatie, in locul sentimentelor care deriva din complexe. Verena Kast Verena Kast a studiat psihologia, filosofia si literatura, este doctor in psihologie analitica, profesor de psihologie la Universitatea din Z�rich, lector si analist formator la Institutul C. G. Jung, psihoterapeut cu practica privata. La Editura Trei, de aceeasi autoare, a mai aparut volumul Umbra din noi. Forta vitala subsersiva…

Cartea Fiicele tatalui, fiii mamei (editie 2018) in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.