Home Carti PDF Gnozele dualiste ale Occidentului de Ioan Petru Culianu

[PDF] Gnozele dualiste ale Occidentului de Ioan Petru Culianu

Coperta Carte Gnozele dualiste ale Occidentului

Iti doresti sa citesti cartea Gnozele dualiste ale Occidentului scrisa de Ioan Petru Culianu si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Editia a III-a. Cartea Gnozele dualiste ale Occidentului scrisa de autorul Ioan Petru Culianu a aparut la editura Polirom in colectia BIBLIOTECA IOAN PETRU CULIANU si face o analiza a religiilor dualiste a caror istorie a influentat in mod profund Occidentul: gnosticismul, marcionismul, maniheismul, paulicianismul, bogomilismul si catharismul occitan si lombard. Volumul umple o lacuna din istoria ideilor infatisand o descoperire fundamentala: curentele dualiste formeaza un sistem, ele nu deriva unul din altul, ci reprezinta rezultatul acelorasi operatiuni mentale, pornind de la aceleasi premise si de la un singur text: primele trei capitole ale Genezei biblice. Culianu demonstreaza ca premisele dualismului genereaza un sistem care are tendinta de a se perpetua la nesfarsit si care exista, aici si acum, in ideile noastre filosofice, politice, stiintifice si chiar in fluxul propriilor noastre ganduri…

Cartea Gnozele dualiste ale Occidentului in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.