Home Carti PDF Granitele alegoriei medievale de Roxana Zanea

[PDF] Granitele alegoriei medievale de Roxana Zanea

Coperta Carte Granitele alegoriei medievale

Iti doresti sa citesti cartea Granitele alegoriei medievale scrisa de Roxana Zanea si publicata de Ideea Europeana? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Ideea Europeana

Descriere completa: Aceasta carte este un demers pe care l-am gandit ca pe o lucrare de sinteza care sa surprinda, in masura posibilitatilor, puncte de referinta intre texte si autori din perioade diferite, din Evul Mediu european si Renastere, constienta fiind ca epoca medievala nu trebuie considerata cu nimic mai prejos decat grandorile Greciei vechi sau ale Renasterii. Problematica acestui concept al Alegoriei in receptarea sa de catre literatura Evului Mediu, dar si de catre epocile ulterioare, este complexa si bogata bibliografie ce i s-a consacrat in ultimele decenii nu face decat sa provoace la noi discutii si interpretari asa cum este si aceasta lucrare. Roxana Zanea , absolventa a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti, in 2001, cu studii aprofundate in literatura comparata si teoria literaturii (2003), alege, inca din timpul facultatii, ca domeniu de cercetare literatura franceza medievala. In anul 2011 obtine titlul de doctor in filologie cu teza Miraculosul, forme si manifestari in literatura si arta medievala occidentala, sub coordonarea prof. Silviu Angelescu. Lucrarea, publicata la editura Minerva in 2013, serios documentata, analizeaza formele literare ale miraculosului medieval, repertoriaza si sistematizeaza sursele sale de inspiratie, studiaza modul in care ele sunt integrate in literatura franceza a secolelor XII-XIV. Receptarea specifica din perspectiva criticului si cititorului contemporan imprima originalitate si prospetime studiului prin potentarea analizei codului verbal prin cel vizual, urmarind in esenta metamorfozele, relatiile si interferentele intre elementele culturii precrestine, crestinizate si savante din Evul mediu. In 2006 are va fi publicata cartea Mitul aristocratului in literaturǎ – intre decǎdere si nostalgia originii, Cartea Universitara, Bucuresti, pg. 209. In 2010, va fi publicata cartea Imaginea scolii cubiste in literatura avangardei Editura Fundatiei Luceafarul, Bucuresti, ISBN 978-973-8901-09-4, pg. 97 La Conferinta Internationala Lit..

Cartea Granitele alegoriei medievale in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.