Home Carti PDF Interpretare si rationalitate de Paul Cornea

[PDF] Interpretare si rationalitate de Paul Cornea

Coperta Carte Interpretare si rationalitate

Iti doresti sa citesti cartea Interpretare si rationalitate scrisa de Paul Cornea si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Lucrarea constituie o explorare monografica a interpretarii, ca demers corectiv, explorator, mediator, explicativ si critic. O bogata bibliografie, deschisa deopotriva spre hermeneutica filosofica (Heidegger si Gadamer) si spre stiintele umane (Weber, Habermas, Apel, etc.), e sistematizata de autor intr-o constructie originala, care-si propune sa ofere o reprezentare cuprinzatoare, veridica si operationala a multiplelor aspecte ale interpretarii, ca interfata a gandirii. Ea incearca sa raspunda intrebarilor, pe cat de stringente, pe atat de anevoioase: ce este interpretarea, cum functioneaza, care-i sunt limitele, daca si in ce masura poate ajunge la rezultate valide? Una dintre trasaturile distinctive ale cartii e ca interpretarea e vazuta ca un exercitiu rational, avand insa adesea o origine irationala si, in orice caz, fiind conditionata, in mare masura, de pasiuni, credinte, ambitii, frustrari, dorinta de putere etc. Cuprins: Preliminarii ale interpretarii; Controversa fara de sfarsit intre rational si irational; Genurile interpretarii; Fundamentul prereflexiv (background);Oral si scriptic; Functionarea interpretarii; Strategii interpretative…

Cartea Interpretare si rationalitate in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.