Home Carti PDF Istorie la purtator: De la adam la apple

[PDF] Istorie la purtator: De la adam la apple

Coperta Carte Istorie la purtator: De la adam la apple

Iti doresti sa citesti cartea Istorie la purtator: De la adam la apple publicata de Baroque Books & Arts? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Istorie la purtator: De la adam la apple

Editura: Baroque Books & Arts

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Popoare si populatii, sminteala si intelepciune, razboi si pace, marire si decadere, arta, religie si arhitectura, ingeri si monstri, idei briliante si rateuri de geniu, cele mai statornice erori si cele mai formidabile inventii, care din pacate nu ne-au adus fericirea.„Monstrii exista cu adevarat, dar ei sunt prea putini ca sa devina periculosi. Mai periculosi sunt oamenii normali.“ primo levi Cheia acestei povesti – preluate de la Roald Dahl – este ca nou-nascutul, pe numele lui Adolf, a supravietuit.„Am cunoscut in lagar oameni care ucideau alti oameni cu harnicie si daruire de sine, isi denuntau aproapele cu altruism, constiinciozitate si punctualitate, oameni care aplicau tortura onest si vrednic, dovedind permanent o exemplara ordine si rigoare.“ Andrzej Szczypiorski, supravietuitor din lagarul de concentrare de la Sachsenhausen Un Hitler, un Napoleon, un Jan van Leiden, un Idi Amin, un Pol Pot nu reprezinta anormalitatea. Nu sunt exceptii. Exceptia sunt cei care, cand situatia o cere, apara demnitatea omeneasca impotrivindu-se consimtamantului unanim. …Trebuie sa nu uitam nicio clipa ca acesti adevarati printi ai artelor din Renastere erau si mari maestri ai self-promotion-ului. Totul era nou! Tabula rasa! Resetare! Ne dam in vant dupa asemenea formule simple, atragatoare, si ne lasam usor orbiti de ele. Rafael era stapan nu doar peste un atelier mare, plin de artisti care lucrau in numele lui, ci si peste o armata de specialisti in PR, platiti de el sa-i raspandeasca faima in lume. Atunci cand prelua un contract, fie picturile din Vatican, fie camerele private ale bancherului Chigi din Villa Farnesina, nu trebuie sa ne imaginam un artist trudindu-se concentrat, de unul singur. Demersul artistic capata amploarea si dinamica unei superproductii hollywoodiene de astazi, cu un Rafael intruchipat de Steven Spielberg – ca producator, regizor si impresar, dirijand o uriasa scoala de artisti. Iata un aspect prin care Renasterea reprezinta indubitabil un punct de cot…

Cartea Istorie la purtator: De la adam la apple PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.