Home Carti PDF Jurnal de idei de Carmen Caragiu

[PDF] Jurnal de idei de Carmen Caragiu

Coperta Carte Jurnal de idei

Iti doresti sa citesti cartea Jurnal de idei scrisa de Carmen Caragiu si publicata de Platytera? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Platytera

Descriere completa: Avem in mistica noastra taietura de diamant a invataturilor lui Cleopa, avem extazul indumnezeit al lui Galeriu, si viziunile totale, coplesitoare si milenar formulate ale lui Staniloae. Iata acum vedem in Carmen Caragiu mistica noastra feminina de varf, apropiindu-se de toate cele de mai sus, odata cu un genuin livresc de gen Steinhardt si un accent filosofic. Dar ce e unic e urzeala mereu simfonica, de muzica a Duhului, care tese nemijlocit contemplatia cu sangele trairii, alternandu-le pana la de nedistins si de nestins. Iconicul cel mai intim si firesc ne mistuie bland aici, ca acoperamant de trezvie: citind traim si traind citim, invatand adevarul vietii, cunoscand viata adevarata si impartasindu-ne cu adevarul si viata. Ea insasi cantec viu, profetic – jucaus pe-alocuri, colocvial si cu „like-uri” – Carmen Caragiu devine un reper atat al eseisticii noastre cat si al teologiei, dar care ne izbaveste de asemenea categorisiri, caci iata, ne inunda cu undele neincetate ale luminii lumii. Hristos a inviat – cantam odata cu ea – „mereu la timpul prezent…” – Chris Tanasescu (MARGENTO) Emotia poetica, resimtita cu toata fiinta, nu e deloc straina de fervoarea credintei, asta ne invata Carmen Caragiu, o fiinta disparuta de curand si prea curand. In textele sale e vorba, neincetat, de acea „foarte secreta intimitate“ in spatiul careia, tenace si firava, ea stie sa ramana si sa-i aduca si pe cititori, dezvaluind o personalitate puternica tocmai prin nesfarsita ei sensibilitate. „Sa nu ne temem de cuvant!“, iata ce ne transmite autoarea acestor pagini de inalta delicatete sufleteasca. Sa-l cautam, sa-l aflam, sa-l rostim si sa-l auzim, oricat de indepartata pare la inceput, sau permanent, reusita. – Catalin Cioaba Sub impulsul unei intalniri semnificative cu opera parintelui Ghelasie de la Frasinei, Carmen Caragiu, filolog de profesie, a cautat sa redescopere si sa guste din plin savoarea duhovniceasca a vietii, iar acest lucru l-a reusit, cu rafinament si distinctie, pr..

Cartea Jurnal de idei in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.