Home Carti PDF Limbajul viselor de Wilhelm Stekel

[PDF] Limbajul viselor de Wilhelm Stekel

Coperta Carte Limbajul viselor

Iti doresti sa citesti cartea Limbajul viselor scrisa de Wilhelm Stekel si publicata de Trei? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Trei

Descriere completa: Scrisa clar si bogata in exemple, cartea descifreaza legaturile dintre scenele onirice, aparent lipsite de logica, si cele mai intime dintre gandurile, dorintele si emotiile noastre. Plecand de la relatarile pacientilor sai, Stekel descrie mecansimele psihice prin care trairile refulate sunt condensate si deplasate, clivate si resimbolizate in scenarii care ascund pasiuni si temeri de o forta nebanuita. Desi include o multime de simboluri onirice, de la trabuc, sarpe si telefon pana la inmormantare si caderea in prapastie, cartea de fata nu ofera „chei“ unice pentru „talmacirea“ limbajului viselor. Din contra, demonstreaza cat de nuantata si de diferentiata trebuie sa fie interpretarea psihanalistului, care are nevoie nu doar de rabdare, atentie si detasare afectiva, dar si de o solida cultura generala. Scris la un deceniu dupa Interpretarea viselor a lui Freud, prezentul volum a fost apreciat de catre Jung ca o bine-venita „aplicatie clinica sistematica a psihanalizei lui Freud“.„Medicii, juristii, specialistii in sanatate publica, educatorii si psihologii vor gasi in acest volum, fara indoiala, o anumita doza de inspiratie, iar orizontul lor mental se va largi. Este timpul sa dedicam mai multa atentie aspectelor ce apartin vietii noastre onirice. Acest domeniu ne ofera oportunitatea de a dobandi o intelegere asupra celor mai profunde zone ale sufletului uman, permitandu-ne astfel sa patrundem adevaratul caracter al naturii umane.“ – Stekel Cuprins: I. Semnificatia simbolismului II. Analiza unui vis simplu (visul cu telefonul) III. Aspecte superficiale ale interpretarii viselor IV. Simbolismul copacului ce se scufunda V. Deformarea onirica (1) VI. Deformarea onirica (2) VII. Deformarea onirica (3) VIII. Clivajul personalitatii in vis IX. Transformari si bisexualitate X. Simbolismul dreptei si al stangii in vise XI. Visele unui om nehotarat XII. Simbolismul vietii si al mortii XIII. Discutiile din vise XIV. Reprezentarea emotiilor in vis..

Cartea Limbajul viselor in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.