Home Carti PDF Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate

[PDF] Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate

Coperta Carte Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate

Iti doresti sa citesti cartea Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Fenomenul migratiei romanilor in strainatate este cunoscut in genere doar prin amploare si cauzele socioeconomice care il determina. Dumitru Sandu il analizeaza din perspectiva modelelor de gandire, de actiune si de afirmare identitara – pe care le comprima in conceptul „lumilor sociale“ -, dar si a efectelor asupra celor ramasi sau intorsi acasa. Cercetarile reunite in volum au drept scop sa sublinieze necesitatea implementarii unor politici de migratie in Romania, fiind utile atat pentru studentii si profesorii de la facultatile de sociologie, cat si pentru specialistii in domeniu. Cuprins: Emergenta noului sistem de migratie al Romaniei; Matricea de conditionare a deciziilor de emigrare temporara in strainatate; Fluxuri de migratie importante; Transnationalismul emergent: concluzii la primul recensamant comunitar al migratiei; Valori, proiecte si remitente in lumile migratiei; Migratia de revenire ca proiect si stare de spirit; Rolul resurselor in proiectele de revenire; Tipuri de orientari transnationale in migratie; Spatiile transnationale de tip identitar; Strainatatea din tara: mentalitatea fostilor migranti….

Cartea Lumile sociale ale migratiei romanesti in strainatate PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.