Home Carti PDF Observatorul

[PDF] Observatorul

Coperta Carte Observatorul

Iti doresti sa citesti cartea Observatorul publicata de Pandora M? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Observatorul

Editura: Pandora M

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Premiul ZUPANCIC pentru intreaga activitate Traducerea romanului a fost finantata de Agentia de Stat a Cartii din Republica Slovenia. Aceasta carte s-a publicat cu sprijinul Fundatiei Trubar din Asociatia Scriitorilor Sloveni, Ljubljana, Slovenija. Flisar se joaca subtil cu cititorul: ii ofera un amestec de thriller filosofic, poveste de dragoste si roman politist, totul strabatut de mari teme existentiale, cum ar fi iminenta mortii, curajul, singuratatea fiintei umane. – Mladina Simon Bebler are 22 de ani si este inrobit de lumile imaginare ale cartilor si filmelor. Afland ca mai are doar un an de trait, din cauza unei boli incurabile, decide sa profite la maximum de timpul ramas. Inclinat sa se vada mai degraba in rolurile eroilor fictivi, Simon incepe sa traiasca toate povestile pe care le-a citit sau le-a vazut in filme si sa experimenteze toate ipostazele umane. Se trezeste la New York, prins in vartejul unor intamplari care de care mai bizare si cunoaste oameni cu nume sonore: Al Pacino, Woody Allen, Uma Thurman…Oare sunt cu adevarat cine spun ca sunt sau niste fiinte care se dedubleaza?Treptat lucrurile scapa de sub control si Simon nu mai stie daca este eroul aventurilor sale ori victima lor. As avea grija de cei ce-mi sunt dragi. As face curat, as gati, as spala si as face paturile. Le-as spune povesti si basme care n-ar contine cine stie ce lucruri intelepte, dar ar fi hazlii. Poate ca mi-ar alina durerea la gandul ca n-o sa mai fiu mult timp printre ei. Pe terasa de pe acoperis as pregati in fiecare zi, inainte de apusul soarelui, un picnic. Apoi ne-am uita impreuna la lumina aceea magica, aurie, care se iveste mereu, chiar inainte sa se intunece. As reamenaja gradina care s-a uscat, ca sa fie din nou inflorita. Si cand o sa vina ceasul, m-as cufunda incet in intuneric, multumit ca am fost un tip obisnuit. Evald Flisar (n. 1945) este un foarte cunoscut romancier, poet, dramaturg si editor sloven. Intre 1995 si 2002 a fost, in trei perioade consecutive, presedinte…

Cartea Observatorul PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.