Home Carti PDF Parintele Galeriu.Predicatorul de foc

[PDF] Parintele Galeriu.Predicatorul de foc

Coperta Carte Parintele Galeriu.Predicatorul de foc

Iti doresti sa citesti cartea Parintele Galeriu.Predicatorul de foc publicata de Integral? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Parintele Galeriu.Predicatorul de foc

Editura: Integral

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Constantin Galeriu (21 noiembrie 1918, Racatau, Bacau-10 august 2003, Bucuresti) a fost unul dintre cei mai importanti duhovnici ai Ortodoxiei romane, preot si profesor de teologie. Din 1974, este preot paroh al Bisericii Sfantul Silvestru din Bucuresti. Din cauza convingerilor sale religioase si umanitare, a fost intemnitat de mai multe ori in anii 1950 si 1952-1953. In vara lui 1989, este atacat la miezul noptii de 8 spre 9 iulie, legat si batut intreaga noapte. Pretextul ar fi fost – chipurile – banii, dar de fapt se cautau manuscrise recente de-ale parintelui, presupuse “scrieri subversive impotriva guvernului”. Marturiile din epoca sunt absolut cutremuratoare: “Am fost martorul personal, alaturi de intreaga Biserica Sf. Silvestru, a modului exemplar in care Parintele s-a raportat ulterior, cu mila si intelegere infinita fata de agresorii sai. . Mi se pare o datorie de suflet sa reamintesc, chiar in putine cuvinte purtarea parintelui, care se cheltuia pe sine insusi, pana tarziu in noapte, pentru binele celor care apelau la ajutorul sau. Nu de putine ori se descalta pe strazile Bucurestiului si venea descult acasa, fiindca isi daruia pantofii sarmanilor. Am cunoscut un sfant in viata care, desigur, cu cea mai sincera modestie ar fi refuzat acest calificativ, pe care insa Dumnezeu il ofera cu bucurie martirilor Sai”….

Cartea Parintele Galeriu.Predicatorul de foc PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.