Home Carti PDF Patria locotenentului Schreiber

[PDF] Patria locotenentului Schreiber

Coperta Carte Patria locotenentului Schreiber

Iti doresti sa citesti cartea Patria locotenentului Schreiber publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Patria locotenentului Schreiber

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: O carte hibrid, melanj de memorii si fictiune, distinsa chiar in anul aparitiei cu Prix Wartburg de Litterature, Patria locotenentului Schreiber (2014) este rodul intalnirii lui Makine cu Jean-Claude Servan-Schreiber, om politic si jurnalist francez dintr-o familie ilustra, ajuns deja la o varsta venerabila. Impresionat de viata tumultuoasa a acestuia si de eroismul de care el si camarazii sai au dat dovada in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scriitorul l-a incurajat sa-si astearna memoriile pe hartie, sperand ca, gratie influentei sale in lumea literara, il va ajuta sa le publice. Demersurile lui s-au lovit insa de reticenta editorilor de a publica o carte cu un subiect atat de riscant. Prin urmare, Makine a hotarat sa scrie el insusi despre viata locotenentului Schreiber –povestea prieteniei dintre un tanar scriitor plin de succes intr-o tara care nu este a lui si un batran luptator in cel de-al Doilea Razboi Mondial si in Rezistenta, dar si istoria secolului trecut, vazuta prin ochii unui om pentru care locurile si intamplarile de altadata raman mereu vii si pline de semnificatie….

Cartea Patria locotenentului Schreiber PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.