Home Carti PDF Poezii alese

[PDF] Poezii alese

Coperta Carte Poezii alese

Iti doresti sa citesti cartea Poezii alese publicata de Paralela 45? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Poezii alese

Editura: Paralela 45

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Toate miscarile istorice de avangarda din Ungaria se leaga de numele lui Kassak Lajos – poet, romancier, ziarist, pictor, tipograf, editor, considerat azi unul dintre cei mai importanti poeti maghiari ai secolului al XX-lea. Acest volum remarcabil – cuprinzand aproape o suta de poezii traduse de George Volceanov – va da publicului roman posibilitatea de a intra in contact cu un poet de mare complexitate si va aduce in atentia cititorilor, pentru prima oara in limba romana, poemul-epopee de mare amploare Calul moare. Pasarile isi iau zborul, cel mai important document al avangardei maghiare, in care elementele cubismului, dadaismului, futurismului, constructivismului, expresionismului au darul de a compune un text al devenirii poetice, dar si al resignarii din cauza «esecului istoriei», a razboiului si a caderii revolutiei, in urma carora s-a creat o situatie in care poetul isi cauta locul“. – Farkas Jeno…

Cartea Poezii alese PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.