Home Carti PDF Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei

[PDF] Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei

Coperta Carte Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei

Iti doresti sa citesti cartea Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei publicata de Trei? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei

Editura: Trei

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Intre minte si corp exista o interactiune vitala atat atunci cand suntem sanatosi, cat si cand suntem bolnavi. Bazandu-se pe propria experienta clinica, Shoenberg aduce dovezi concrete ale efectelor benefice ale psihoterapiei in tratamentul tulburarilor psihosomatice. Autorul descrie dificultatile intampinate de psihoterapeut in lucrul cu pacientii psihosomatici si ofera recomandari tehnice pentru stabilirea unei bune aliante terapeutice, pentru depasirea rezistentelor si elaborarea conflictelor interne. Ilustrari clinice detaliate insotesc trecerea in revista a studiilor si cercetarilor clinice privind un spectru larg de afectiuni psihosomatice. Sunt abordate si dimensiunile intersubiective profunde ale relatiei medic–pacient, care influenteaza demersul terapeutic. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea poate servi drept ghid pentru psihologi, medici si studenti in intelegerea propriilor observatii si experiente clinice cu pacientii psihosomatici. Peter Shoenberg este psihiatru si psihoterapeut la University College London Hospital. A scris numeroase studii despre tulburarile psihosomatice. Incercarea de a reduce psihosomatica la intelesul sau psihologic simbolic este la fel de inutila ca si incercarea de a limita fiecare eveniment psihosomatic la o inregistrare neuronala a emotiilor si manifestarilor lor somatice. Fiecare sistem sau categorie de gandire are locul sau in mult mai complexa multitudine de sisteme implicate in psihologia medicinei descrise in volumul de fata. Pentru a ajuta o persoana cu o tulburare psihosomatica, trebuie sa examinam intotdeauna istoricul natural al afectiunii sale medicale, precum si naratiunea personala. Peter Shoenberg Terapeutul nu poate fi dogmatic in privinta celei mai bune abordari; pacientii cu tulburari psihosomatice mai severe necesita rabdare si abilitatea de a ajunge la ei empatic, inainte ca ei sa poata incepe sa recunoasca dificultatile lumii lor interioare care au condus la simptomele lor psihosomatice. Recunoasterea si…

Cartea Psihosomatica. Utilizari ale psihoterapiei PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.