Home Carti PDF Satyrul. Bucuresti, 1866

[PDF] Satyrul. Bucuresti, 1866

Coperta Carte Satyrul. Bucuresti, 1866

Iti doresti sa citesti cartea Satyrul. Bucuresti, 1866 publicata de Saeculum I.O.? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Satyrul. Bucuresti, 1866

Editura: Saeculum I.O.

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Dupa ucenicia la revistele Romania (1858-1859), Foaea de storia romana (1859), Foita de istorie si literatura (1860), Din Moldova/ Lumina (1862-1863) si Aghiuta (1863-1864) – utilizate ca tribune de afirmare personala si coagulare a tuturor fortelor nationale in vederea realizarii unei atmosfere stimulatoare creatiei, B. P.Hasdeu scotea, in 1866, la Bucuresti, sub titlul Satyrul, poate cea mai originala revista din intreaga istorie a presei romanesti. Adunand in jurul sau o pleiada de personalitati ale vremii (A. D.Holban, N. Nicoleanu, C. I. Stancescu, I. M.Bujoreanu, I. C.Fundescu, V. A.Urechia, N. D.Popescu s. a.), intr-o grupare gandita drept contrapondere a Junimii, savantul o invaluia sub masca unor nume de rezonanta chineza, pentru ca din umbra lor sa poata spune adevarul si sa critice, fara frica admonestarii din partea cenzurii, a tuturor relelor. De o rara duritate, trecand de la glumele din Aghiuta la sarcasm, aspra ironie si dezvaluirea crudelor realitati drept fantezii de neinchipuit, privind totul prin ochii neviciati ai strainilor, revista a schitat o imagine acida a vietii social-politice si cultural-artistice a tarii, ce poate constitui inca un prilej de reflectie asupra cauzelor raului ce ne inconjoara….

Cartea Satyrul. Bucuresti, 1866 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.