Home Carti PDF Scrieri. Vol. 2

[PDF] Scrieri. Vol. 2

Coperta Carte Scrieri. Vol. 2

Iti doresti sa citesti cartea Scrieri. Vol. 2 publicata de Spandugino? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Scrieri. Vol. 2

Editura: Spandugino

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Al doilea volum al Scrierilor lui C. D. Zeletin este consacrat integral eseisticii, Gaura-n cer si Amar de vreme fiind titlurile celor doua parti care-l compun. Scrise intr-o limba bogata, elevata, cu un usor parfum arhaizant si abordand teme dintre cele mai variate, „eseurile (…) sunt pline de evocari, iar unele sunt splendide schite, mai reusite decat schitele insesi. Si toate au un aer comun care vine in buna masura de la faptul ca nu le lipseste un sambure autobiografic sau, mai corect spus, un miez trait, de unde se deapana o meditatie care capata indata consistenta si rost.“ – Smaranda Bratu Elian Despre autor C. D. Zeletin (pseudonimul literar al prof. univ. dr. Constantin Dimoftache; 13 aprilie 1935, Burdusaci, judetul Bacau) este medic, biofizician, poet, eseist si traducator de poezie italiana si franceza. Urmeaza Facultatea de Medicina la Bucuresti (1953-1959). Doctor in stiinte medicale (1974), Zeletin este autor de tratate si manuale de biofizica, precum si de numeroase lucrari stiintifice in domeniul medicinii nucleare, criobiofizicii, citospectrofotometriei si al modelarii cibernetice a proceselor biologice; face parte (1994) din Academia de Stiinte Medicale. Ca scriitor, a debutat in 1960 la revista „Luceafarul”, iar editorial in 1964, cu volumul de traduceri Sonete de Michelangelo. Din 1991 este presedinte fondator al Societatii Medicilor Scriitori si Publicisti din Romania. Este Doctor „Honoris Causa” al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi. A fost decorat de Presedintia Romaniei cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Ofiter (2000) si cu Ordinul National „Meritul Cultural” in grad de Cavaler (2011).Un merit insemnat al lui C. D. Zeletin este efortul de traducator, care a facut accesibile cititorului roman, in transpuneri elegante si inspirate, sonetele lui Michelangelo, precum si marea poezie franceza moderna, mai cu seama prin traducerea integrala a capodoperei lui Baudelaire, Florile raului (1991; Premiul Uniunii…

Cartea Scrieri. Vol. 2 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.