Home Carti PDF Studii irlandeze

[PDF] Studii irlandeze

Coperta Carte Studii irlandeze

Iti doresti sa citesti cartea Studii irlandeze publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Studii irlandeze

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Irlanda preengleza si debutul relatiilor cu Anglia; Irlanda inaintea izbucnirii primului razboi mondial; Razboiul de independenta, semnarea Tratatului Anglo-Irlandez si razboiul civil; O poveste de succes: Irlanda in Comunitatea Europeana; Scriitorii irlandezi si tentatia politicului. Cartea de fata prezinta cititorului o imagine complexa asupra Irlandei, a istoriei sale framintate si adesea violente, a mostenirii sale culturale, careia nume precum cele ale lui Joyce, Yeats sau Shaw ii confera un loc central in bogatul patrimoniu al culturii europene. Volumul infatiseaza istoria Irlandei de la inceputurile sale, acordind o importanta speciala relatiilor sale cu Anglia, care au potentat de-a lungul secolelor viata politica si spirituala a poporului irlandez. Marile sale personalitati politice – Padraig Pearse, Michael Collins, Arthur Griffith, Eamon de Valera – sint prezentate in contextul evenimentelor tulburi ale secolului XX, dominat de neimblinzita IRA, cand lupta pentru libertate si autonomie a capatat un chip violent si nu de putine ori extremist. Astazi Irlanda, una dintre cele mai prospere tari ale Europei, este membra a Uniunii Europene si pare a fi un exemplu aproape perfect de integrare reusita in structurile economice si politice ale acesteia….

Cartea Studii irlandeze PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.