Home Carti PDF Tiganii – Originile. migratia si prezenta lor in Europa

[PDF] Tiganii – Originile. migratia si prezenta lor in Europa

Coperta Carte Tiganii - Originile. migratia si prezenta lor in Europa

Iti doresti sa citesti cartea Tiganii – Originile. migratia si prezenta lor in Europa publicata de Humanitas Multimedia? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Tiganii – Originile. migratia si prezenta lor in Europa

Editura: Humanitas Multimedia

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Tiganii au refuzat inca de la misterioasa lor aparitie in Europa, acum mai bine de noua secole, sa se adapteze stilului de viata sedentar si conventional pe care l-au intalnit aici. Si astazi, cultura si obiceiurile lor sunt privite cu acelasi ochi sceptic si cu aceleasi prejudecati, iar societatea moderna se incapataneaza in continuare sa nu-i accepte ca atare si-i indeamna necontenit sa se conformeze. Cu toate acestea, tiganii si-au pastrat neatins miezul identitar. In aceasta carte de capatai, Angus Fraser ne poarta, cu mare acuratete documentara si cu talent literar, prin meandrele destinului cu totul exceptional al acestui popor. Sir Angus Fraser s-a distins prin pasiunea pentru istoria putin cunoscuta a tiganilor. Contributia lui ramane unica prin imbinarea de rigoare academica si empatie fata de destinul acestui popor, pe care il priveste nu romantat si sentimental, ci realist, ca pe un neam care a trecut prin multe incercari de-a lungul istoriei: de la migratia triburilor romani din nord-vestul Indiei la persecutiile indurate in tarile unde s-au asezat; de la Holocaust pana la dificultatile cu care tiganii se confrunta in prezent in Europa de Est si nu numai….

Cartea Tiganii – Originile. migratia si prezenta lor in Europa PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.