Home Carti PDF Totalitarismul. De la origini la consecinte

[PDF] Totalitarismul. De la origini la consecinte

Coperta Carte Totalitarismul. De la origini la consecinte

Iti doresti sa citesti cartea Totalitarismul. De la origini la consecinte publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Totalitarismul. De la origini la consecinte

Editura: Institutul European

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Din cuprins: Hannah Arendt. Critica totalitarismului; Omul Nou cucereste capitalismul; Totalitarismul si religia; Strategii si metode totalitare; Biserica si statul comunist. Dincolo de actualele mituri; Petre Andrei. Pretul atitudinii antitotalitare; Literatura sub totalitarism. Jocuri cu mai multe strategii; Totalitarismul: ideologia anti-politica si birocratia raului; Redefinind politicul: raul si frica in lumea contemporana; Conferinta in texte si imagini. Volumul de fata are o poveste. El reuneste contributiile participantilor la Conferinta Nationala Totalitarismul de la origini la consecinte, organizata la Iasi, in perioada 3-4 mai 2011, de Universitatea „Petre Andrei“ din Iasi si Deutsches Kulturzentrum Iasi, in parteneriat cu Revista Sfera Politicii, Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania (CICCR) si Revista Observator Cultural. Arhitectura sa are ca fundament ideea ca parcurgerea oricaror scrieri despre totalitarism (implicit a celor reunite in acest volum) este un act ce necesita decizia de a renunta temporar la confortul psihic al zilelor in care nu se intampla nimic important. Astfel de lecturi nu fac parte din categoria activitatilor reconfortante. Nu avem in fata articulatii conceptuale despre universuri abstracte si nici compozitii literare in limita verosimilului, ci realitati ce au trecut adesea limita oricarei inchipuiri. In urma unei astfel de lecturi nu ramanem nici mai savanti, nici eliberati de vreo angoasa. Iesim, insa, imbogatiti cu avertismentul asupra pericolului pe care il poate reprezenta pentru sine insasi, in orice moment si in orice loc, fiinta umana – atat in ipostaza de stapan, cat si in cea de sclav….

Cartea Totalitarismul. De la origini la consecinte PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.