Home Carti PDF Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei. Evolutia teologiei medievale (600-1300),...

[PDF] Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei. Evolutia teologiei medievale (600-1300), Vol. 3

Coperta Carte Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei. Evolutia teologiei medievale (600-1300), Vol. 3

Iti doresti sa citesti cartea Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei. Evolutia teologiei medievale (600-1300), Vol. 3 publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei. Evolutia teologiei medievale (600-1300), Vol. 3

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Perioada cuprinsa intre anii 600 si 1300 reprezinta pentru gandirea crestina a Apusului o epoca de reevaluari si precizari ale unor doctrine ramase neclarificate in epocile anterioare si de raspunsuri doctrinare la probleme noi. Teme fundamentale ale crestinismului – raportul dintre natura si har, dintre har si liberul arbitru, paradoxul dreptatii si milei lui Dumnezeu, prezenta reala a lui Hristos in Euharistie, cinstirea Fecioarei Maria – revin in actualitate, fiind analizate atat pe baza revelatiei biblice si a tezaurului patristic, cat si beneficiind de dezvoltarea gandirii filosofice. Ca si in prezentarea crestinismului rasaritean, un loc aparte in acest volum il are raportul dintre crestinismul occidental si celelalte religii monoteiste cu care acesta a intrat in contact. Urmand acelasi principiu cronologic al evolutiei doctrinei, Jaroslav Pelikan surprinde modul in care opera lui Augustin a influentat Occidentul crestin timp de un mileniu, dar si afirmarea unor teologi a caror doctrina va deveni referentiala pentru Biserica din Apus. Cu acest volum, autorul incheie prezentarea evolutiei doctrinei crestine din Antichitatea si Evul Mediu crestine, ultimele doua volume dedicandu-le Reformei si raportului dintre religie si cultura moderna. Cuprins: Evul Mediu ca „ev al credintei“;Integritatea traditiei catolice; Dincolo de sinteza augustiniana; Planul mintuirii; Comunicarea harului; Summa Theologica….

Cartea Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei. Evolutia teologiei medievale (600-1300), Vol. 3 PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.