Home Carti PDF Tunelul eului. Stiinta mintii si mitul sinelui

[PDF] Tunelul eului. Stiinta mintii si mitul sinelui

Coperta Carte Tunelul eului. Stiinta mintii si mitul sinelui

Iti doresti sa citesti cartea Tunelul eului. Stiinta mintii si mitul sinelui publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Tunelul eului. Stiinta mintii si mitul sinelui

Editura: Humanitas

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Vechiul indemn al filozofiei, „cunoaste-te pe tine insuti“, pare sa nu mai aiba sens acum, cand neurostiinta vine sa ne spuna ca noi, oamenii, nu avem propriu-zis un „sine“. Ea ne demonstreaza elocvent, prin experimente facute asupra creierului, ca suntem, fiecare dintre noi, un manunchi de fenomene psihice si neuronale, inaltat pe sol fiziologic. Suntem, pe scurt spus, un „ceva“ care se crede „cineva“.In numele onestitatii intelectuale, care ne-ar obliga sa recunoastem toate acestea, Thomas Metzinger scrie o carte pasionanta, care ne infatiseaza nu doar noile descoperiri din stiinta creierului, dar reuseste totodata sa retrezeasca in noi intrebarea fundamentala: cine suntem?„Suntem Masini-Eu, sisteme naturale de procesare a informatiei, aparute in procesul de evolutie biologica de pe aceasta planeta. Eul este o unealta – una care a evoluat pentru a controla si a prezice comportamentul propriu si intelegerea comportamentului altora. Fiecare dintre noi isi traieste viata constienta in propriul Tunel al Eului, nu in direct contact cu realitatea exterioara, ci posedand o perspectiva launtrica, de persoana intai.“ – Thomas Metzinger…

Cartea Tunelul eului. Stiinta mintii si mitul sinelui PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.