Home Carti PDF Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir,...

[PDF] Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir, Sergentu’ Fir

Coperta Carte Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir, Sergentu’ Fir

Iti doresti sa citesti cartea Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir, Sergentu’ Fir publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir, Sergentu’ Fir

Editura: Curtea Veche

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Versurile pe care vi le propun sunt, asadar, naive sau fals naive, copilaresti si rafinate in poticnelile lor voite, ironice si tandre laolalta, ori sclipind uneori sardonic, dar intotdeauna ludice. Numele colectiei noastre, Ludex, deriva, bineinteles, din latinescul ludus „joc“, plus -ex, sufixoid publicitar (ca in, de pilda, merceonime ca stirex, pirex, modex, buclex, si altele de acest soi). Atunci cand Ludex are, fatalmente, sa-si incheie existenta (lunga/scurta?), cand va ajunge, deci, ex-LUDEX, – intre sufixoidul amintit si, absolut identica acestuia, particula anterioritatii ireversibile (si triste): ex-, ceea ce, totusi, va ramane intreg e tocmai lud(us) „jocul“. Altminteri, numele colectiei este o limpede aluzie (cf. si verbul alludere „a se juca“) la venerabilul concept de homo ludens (al lui Huizinga). Caci, evident, nu suntem primii, nici singurii pe lumea asta, carora le-ar placea ca gratia sa atenueze, cat de cat, dizgratia conditiunii noastre: ponderea, lestul/restul, gravitatia, „Greul Pamantului“, adica (sau, daca nu, o parte, baremi, din vesnica morozitate a „oamenilor gravi, gravi, gravi“, vorba poetului Charles Cros), – jocul fiind o „garantie palpabila“, ca si o „intretinere constanta a reflexului libertatii“ noastre (cu un cuvant al lui G. Liiceanu). De unde sfatul, in exerga colectiei, al lui Max Jacob: „Sariti coarda, coborand o scara: n-o veti mai atinge cu piciorul.“ Fara a minimaliza nici o modalitate, alta, de contestatie si protest, acestea, in colectia noastra, sunt ludice prin excelenta. Altmin teri, numele colectiei ar fi fost altul decat Ludex….

Cartea Uimitoarea epopee a lui Vuzan, Capitan-Tuzan si a aghiotantului sau, Phistir, Sergentu’ Fir PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.