Home Carti PDF Ultimul patriarh

[PDF] Ultimul patriarh

Coperta Carte Ultimul patriarh

Iti doresti sa citesti cartea Ultimul patriarh publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Ultimul patriarh

Editura: Curtea Veche

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Ultimul patriarh este locul de intalnire a doua istorii; prima este a lui Mimoun, un tanar marocan animat de impulsuri violente, obsedat de sex, paranoic si despotic, insa fascinant pentru femeile care il inconjoara. Un univers intreg pluteste in jurul lui, o carpeta orientala tesuta din povesti neverosimile si drame tulburatoare, caci el s-a nascut ca sa continue traditia marilor patriarhi. „Nu asta-i destinul tau“ – cuvintele acestea se repeta ca o mantra in cazul lui Mimoun, nemultumit de ceea ce lumea din jur ii ofera, increzator pana la ridicol in menirea sa grandioasa. In umbra patriarhului creste fiica lui nenumita, care incearca din rasputeri sa scape de sub tirania unui tata autoritar si crud si a unei lumi incremenite, cea a Maghrebului rural si a traditiei islamice. Descoperirea Cataloniei este insasi descoperirea identitatii, a unei identitati hibride, invesmantate deopotriva in blugi si in valuri orientale. Ultimul patriarh este un roman intens, dulce-amarui, al cautarii identitatii si o consemnare emotionanta a sfarsitului unei oranduiri seculare in numele careia abuzul isi gaseste cea mai confortabila justificare. El Hachmi analizeaza cu luciditate de sociolog si surprinzator sarcasm rolul femeilor in patriarhat, construind doua personaje de o forta nemaipomenita, a caror confruntare va ramane mult timp in amintirea cititorilor….

Cartea Ultimul patriarh PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.