Home Carti PDF Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist

[PDF] Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist

Coperta Carte Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist

Iti doresti sa citesti cartea Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist

Editura: Curtea Veche

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „In urma cu cincizeci de ani, lagarul socialist a fost zguduit de cea mai mare rascoala antisovietica din istoria comunismului european: Revolutia din Ungaria. Ea a fost inceputul sangeros si totodata punctul culminant al unui proces lent, sinuos si convulsiv de emancipare incheiata cu caderea definitiva a ideocratiei de extrema stanga, in aceasta parte a globului, petrecuta la sfarsitul anului 1989. Cartea de fata contine o serie de contributii in masura sa ilustreze ideea ei fundamentala: eliberarea de comunism s-ar fi putut petrece asa cum au asteptat si sperat milioane de oameni din tarile cazute in robia lui, anume interventia salvatoare a americanilor, ori al treilea razboi mondial. Sfarsitul unui sistem totalitar prin esenta liberticid este intotdeauna precedat de eliberarea mintilor din mrejele iluziei totalitare, de revelarea adevarului hidos al crimei generalizate din spatele ei, de asumarea libertatii de catre cei care si-o sacrificasera mai intai benevol, intelectualii, ideologi si militanti. De la Raportul secret al lui Hrusciov, recunoscand de la inaltimea tribunei oficiale crimele «tatucului Stalin», pana la tancurile strivind pe strazile Budapestei pe cei ce refuzasera sa-i mai numeasca pe asasini salvatori, se da seama in paginile acestei carti de un intreg parcurs de constientizare lenta a adevarului. O carte, speram, captivanta despre idei si despre sange. O carte, speram, instructiva despre ideile din care curge sange. Un omagiu aniversar eroismului unui popor vecin, de pe urma caruia am beneficiat si noi.“ – D. J. si V. T….

Cartea Ungaria 1956: revolta mintilor si sfarsitul mitului comunist PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.